top of page
  • Forfatterens bildeHeidi Tømmerdal

Tur til Lom

Oppdatert: 29. des. 2020

Enkelte av oss her i familien liker å ta oss en sommertur til Lom<3 Altså Saga og meg. I år ble Balder med - og han syns det var en herlig tur!


Vi kjører til Lesja - eller Kyrkjebygda som den også kalles. Så tar vi baksidevegen og kjører opp Slådalsvegen.

Slådalsvegen er en fjellovergang fra Lesja til Vågå - og her er det vakkert! Og ikke minst så ser vi både kyr og sau ute og beiter, - noe vi liker godt.


Vi stopper alltid i Vågå. Vi går en tur forbi Kirka og i sentrum. Det er noe med stemningen her som vi bare liker. Det er så jordnært og godt.

Vi kjører langs Vågåvatnet. Et vann som er helt turkis.


Lom sentrum - eller Fossbergom som det egentlig heter der. Vi parkerer ved kirka, for der er det mest plass. Og sentrumet er så lite at du kan gå overalt på kort tid. Her har du Bakeriet i Lom - som selger helt fantastiske brød og bakeverk. Og køen her viser hvor populært det er!


Vi spiser alltid lunsj i Brimibu. De har en liten meny med høy kvalitet - og for oss som har litt intoleranser, lager de noe som vi kan spise. Vi spiste lunsj her begge dagene - og mannen i kassa husket hva jeg hadde bestilt dagen før! Det hadde jeg ikke forventet midt i sommersesongen;-)


Det er litt av hvert å oppleve i Lom - klatring, steinmuseum, vandre mellom gamle bygninger og oppdage hønene, kirka, elva, zipline nedover elva, spise 3 retters måltider som bare er helt fantastiske - men husk å bestille i god tid! Vi har tidligere år bestilt når vi kom, og det har gått helt fint. Men i år var det ingenting ledig verken på Brimibu eller Fossheim..... Middag ble det uansett.

Det er mange fine turstier rundt Fossbergom også - men vi satt på hytta og spilte kort og lo hele kvelden!


Vi overnattet - fordi jeg trenger å ta ting mer med ro, så på dag to, dro vi opp til Galdhøpiggen klatrepark. Balder er en klarerer og liker å utfordre seg. Vi leste at Ekstermløypa var utfordrende - og det ville han prøve!


Å kjøre til Lom tar 2 timer fra Bjørnekleiva - uansett om du kjører over Slådalsvegen eller om Otta.

22 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle

Comments


bottom of page