top of page
  • Forfatterens bildeHeidi Tømmerdal

Skuta - fjellet bak gården vår

Skuta er et fjell som ser ut som en baugen på en båt når du ser fjellet fra gården vår. Og det er flere måter å komme seg opp hit:-) Skuta er rett over 800meter over havet.

Mer detaljert turbeskrivelse ligger i Turpermen i hyttene.

Skuta er fjellet som ser ut som baugen på en båt

Det går ann å gå rett opp Brattlia opp til Skuta. En sti som ble brukt mye i gamle dager, men når er den helt igjengrodd. Jeg håper Tanta mi blir med å viser meg hvor stien går til sommeren, slik at vi kan få ryddet den igjen:-)

Mens vi venter på stien opp Brattlia, bruker vi den nesten flate stien.


Vi kjører med bil på Bruvegen og tar til høyre i "krysset" som fører inn i Sandgrovbotn. Vi parkerer i svingen som du ser på bildet. Da er det bare å følge stien.

Det er både små skogholt, myrer og bart landskap. Og utsikt! Masse nydelig utsikt!!

PS hvis du syns det er litt flekker på bildene, er det ikke ørner, men bare rusk på linsa.....sorry for det.

Jeg på tur med foreldrene mine og broren min da jeg var lita.

På Skuta er det gravd en bekk som fører vann til Kleivbekken, Kuhaugbekken og Skiftesbekken. Litt av et arbeid å grave ut en hel bekk!! Jeg vet ikke egentlig når det ble gjort, men bekkene ligger der enda og kanskje må vi opp og grave litt også etterhvert for å holde dem ved like.

Ikke alle er gravd ut. Vi går også over Søre Rauåa - det er åa som du kan se fossen til ved Rødstøl - og som bruser over veien når det er flom:-) Og noen flere bekker også. Det er litt av et virvar av bekker her.

Når vi kommer opp på Skuta er det et fint fjellparti - bratt ned, men spennende område.

Herfra ser du hele skogen og Rauma elv - og tunet vårt også. På bildet av tunet vårt ser det ut som vi bor like ved elva, og det gjør vi jo på en måte. Men det er litt lenger å gå enn det ser ut som her.

Svart-hvittbildet er et postkort fra Gamle dager. Det viktigste når en kommer til Skuta - matpause!

Jeg er glad i blomster, og det er masse fine fjellblomster på Skuta. Og enkelte steder med mer ly kan vi finne blomster vi egentlig ikke tror vi vil finne på fjellet.

Det kan godt hende du finner snø her også; det er lurt å sjekke at den er trygg for du går på den. Det andre viktig med snø er å lage en snøball og kaste på turkameratene dine;-) Det er myrvann "overalt". Pass på at du ikke tråkker ut i disse. Den lure veien er den rundt.


34 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle

Comments


bottom of page