top of page
  • Forfatterens bildeHeidi Tømmerdal

Januar i Bjørnekleiva 2022

I år har januar vært en skikkelig snø- og vintermåned! Akkurat slik det skal være her. Vi har hatt besøk av et par ekstremvær, og brøytet mer i januar enn de to årene før til sammen. Og temperaturen har vært rundt o grader - noen ganger på + siden med regn - og det liker vi ikke!

På tunet vårt blåser det godt, og vi får fine fonner som gjør at vi tror det har kommet mer snø enn det egentlig har:-) Fjøset vårt er snart borte i snøen. Kjelleren syns ikke lenger, og vi kan gå rett ut vinduet. Vi endte opp med å brøyte helt opp til trappa for snøen var så tung å spa vekk.


Vi er så heldige å ha sol hele året. Når vi drar nedover Romsdalen er det mange steder som ikke har sol på 1-2 måneder om vinteren. Det er også fint for dyrene å være ute når det er sol, og grisene går på tur for å undersøke om det ikke er gress et eller annet sted:-)


I Januar hadde vi besøk av ekstremværet Gyda, som ikke ble så ekstremt hos oss heldigvis. Men det var snøvær over en lenger tid, og vi måtte ut og brøyte ganske ofte. Og var nok det "værste" været vi har hatt vinterstid mens vi har bodd her siden sommeren 2019. Romsdalen var faktisk stengt en periode! Se den lille filmen under fra da Gyda var hos oss:Å brøyte veien vår er en opplevelse - spesielt med nysnø. Det er 1 km vei ned og opp, og det kan ta 2 timer å brøyte når snøen er tung og vi må kjøre i 1 km/t! Mye enklere med kulde og lett snø, og vi raser avgårde i 4 km/t:-) Det fine med å brøyte for meg, er at jeg ikke har noe annet valg enn å sitte i traktoren og følge med at brøytingen går bra. Mens tankene kan vandre, naturen rundt meg er vakker og spesiell, og etter meg er det en nybrøytet vei.Vi bor langs en strekning på fylkesveien som er krevende vinterstid - den er ganske bratt. Og når trailere ikke har på kjettinger når det er glatt og snøvær, blir de stående.... slik som her. Da blir det ville tilstander der det kjøres forbi i svingene og lange stykker. De som er ute å kjører på en slik dag, bør forberede seg på at det kan ta lang tid å kjøre fra Rødstøl opp til Stuguflotten.....

Stjernehimmelen hos oss er nydelig vinterstid! Går vi litt unna lysene fra husene våre, blir det helt mørkt og vi kan se hele Melkeveien. Vi håper på å få se nordlyset, men har ikke vært så heldig enda.

10 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle

Comments


bottom of page