top of page
  • Forfatterens bildeHeidi Tømmerdal

Bjørnekleiva - I Andreas Normann sine fotspor - og Ester sine #2

Ester var glad i å ta bilder og tok endel av tunet vårt og området rundt. De fleste bildene er tatt av Ester og Knut.

Huset vårt har endret seg endel sine midten av 1950-tallet. Kilde Normannsamlingen bildet til venstre.

Det har skjedd endel på huset vårt siden vi tok over i 2004.

Øverst kan vi se Birger med hesten og Gerd Laila. Bussgarasjen til Ole står og jordene er fulle av hersjer! På 1990-tallet bygget Birger - min far - et lite hyttetun som vi ser på bildet. Men i mellomtiden der stod bussgarasjen med 2 traktorer inni, og pappa hadde ei sag for å sage tømmeret fra skogen; han laget sviller til jernbanen og planker. Da jeg var 16år lærte jeg å kjøre traktor - også med tilhenger. Jeg hentet hengeren i garasjen, kjørte opp til Rødgarasjen, snudde og kjørte tilbake til garasjen, rygget inn i garasjen og satte fra meg hengeren. Så ny runde:-) Hele sommeren.


En gang i tiden var det kiosk hos oss. Der solgte de småting, brus og sjokolade. Nå har vi redskapene til traktoren der, og kanskje det blir et drivhus etterhvert. Det er nydelig utsikt fra her og mye sol.

Ole og Blakken er ute og slår gresset Bortpåjordet. Det vokser godt der enda, og vi slår gresset nå også. Men vi har gått over til en slåmaskin vi går bak.


Blakken gresset på tunet. Han skal sikkert ut på jobb snart. De to trærne har forlengst blitt til ved, og nye trær har kommet til. Bildet til venstre er fra Normannsamlingen.


Gerd Laila, Birger og Åse i vogna klare for 17.mai.


Jeg liker å tenke på de som har levd her før meg. På fotsporene jeg går går i; at mennesker har levd her i hvertfall fra 1600-tallet - vi har sett på hvem som eide gården bakover i tiden. Hvordan livene deres var. At de også gikk ned i fjøset til dyrene slik som jeg gjør. At de slo jordene og tok inn høyet i løa slik som meg. Plankene i gulvene og veggene inne er de samme.


Hvis du vil se bilder fra Normannsamlingen kan du trykke på den blå knappen under:

Det eldste bildet vi har av huset vårt

Og det nyeste uten snø:-)2 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle

Comments


bottom of page