Dyrene på gården

Velkommen til å treffe alle dyrene våre - det kan hende du kan få besøk av en nysgjerrig katt, eller en glad hund. Kattene mener alt på gården er deres, også hyttene. Hvis de kommer inn til dere håper jeg dere tar godt i mot besøket<3 De har alle sammen sine personligheter, og det kan være spennende å bli kjent med dem. Geitene, grisene, hønene og endene syns også det er koselig med besøk, og det er bare å gå å hilse på dem.  

 

Bli med innenfor gjerdet og få nærkontakt med dyrene våre. Heidi er med og forteller om hvordan  vi behandler de ulike dyrene - hva de liker og ikke, hva de heter og svarer på det barna lurer på - og også de voksne. Vi gir dem mat og steller dem. Vi blir også kjent med hunden og de av kattene vi finner:-) 

Vi har en voksende familie - og vi adopterer dyr som trenger et nytt hjem, - vi er for-alltid-hjemmet  til dem alle sammen<3 De skal bo hos oss resten av livet sitt. Og hvem vet hvem som blir den neste beboeren hos oss?? Kanskje et par lam? Vi syns det er godt å ha dyr i fjøset igjen - og ute rundt oss om sommeren. Det hører med å ha dyr når en bor på en gård.

Grisene og geitene koser seg ute i vårsola
Grisene og geitene koser seg ute i vårsola

press to zoom
Flokken ute på tur og leter etter mat en vårdag
Flokken ute på tur og leter etter mat en vårdag

press to zoom
Embla i sovebollen sin
Embla i sovebollen sin

press to zoom
Grisene og geitene koser seg ute i vårsola
Grisene og geitene koser seg ute i vårsola

press to zoom
1/70

Kattene Ask og Embla

For 10-12 år siden kom søsken Ask og Embla til oss. De var da 2 år, og hadde bodd hele livet i en leilighet i en blokk i Oslo.

Siden vi bodde i Trondheim var de innekatter der, og når vi var her var de utekatter! De er blitt noen dyktige musefanger, og liker seg ute om sommeren. De syns det var på tide at de endelig kunne bo her fulltid - og være utekatter hver dag! Vinteren derimot liker de ikke.... da holder de seg mest inne og sover i varmen. 

Kaizer

Neste familiemedlem er hunden Kaizer som vi adopterte da han var 2 år, han er født høsten 2011. Han bodde i et godt hjem, men de hadde ikke nok tid til ham.

Kaizer er en golden retriever og veldig glad i mat! Men også i kos:-) Han går bort til de fleste og håper på at de skal være like glad i kos som han - eller det vil si: har lyst til å klappe og kose med ham! 

Han elsker å bo her - kan gå ut når han vil og undersøke rundt husene. Han trives godt i fjøset og er med hver dag når geitene og endene skal ha mat. Nå har Kaizer blitt 9 år! 

Katten Lila

Sommeren 2019 flyttet vi hit, og da syns vi det var på tide med en kattunge. Vi adopterte en liten, veldig redd og sky kattunge, som sine første måneder av livet bodde under en hveranda sammen med mamma sin og søsken. Og i huset bodde det en mann som ikke var glad i disse kattene.......

Vi brukte lang tid på å bli kjent med LIla, og i starten bodde hun bare på rommet til Balder.

Nå er hun en aktiv, munter katt som elsker å være ute i all slags vær!

Men hun er redd for fremmede...så hvis du ser en helt svart katt så er det Lila og hvis hun kommer bort til deg må du være særdeles spesiell<3 

Geiter Olivia og Luna

Høsten 2020 adopterte 2 geiter - og de bor i fjøset vårt nå i vinter. 

Geitene er 12år og 13 år, og har sine personligheter! Olivia er sjefen, og er frempå og aktiv. Luna er sjenert og nysgjerrig - og hun trenger tid for å bli kjent med deg. Men når hun først har blitt kjent, er hun ofte den som møter meg først når jeg går inn til dem med godbiter.

Kaninene Lolite og Linus

I januar 2021 kom de to kaninene til oss, og de var født høsten 2020. De ble kjøpt som julegave til 2 barn - som ikke var noe interessert i dem. Jeg ble spurt om jeg ville overta dem, og det sa jeg ja til. De er ganske sky av seg, og liker ikke å bli klappet og kost med på fanget. Men de hopper rundt meg, snuser og er glade i å oppdage verden. De har egen binge i fjøset, men døra står åpen på dagtid og de kan utforske hele fjøset.

Minigrisene Jenny og Vesla

Minigrisene kom til oss i vinteren 2021, over to søstre. De blir 4 år i mai 2021. De er to snakkesalige og morsomme griser, som lager litt liv og røre. 

Jenny og Vesla er nysgjerrige og vil gjerne hilse på. Jenny er sjefen av de to, og leder ann. Hun sjekker først at alt er trygt, og så kommer Vesla også. 

Endene og hønene

Våren 2021 kjøpte vi 3 moskusender. Dette er tre flotte andedamer som vet hva de vil - og det er å leke med vann, bade og plaske! De heter Leonora, Andrine og Solfryd.

Hønene kom til oss jula 2022 og var voksne. Vi kjøpte dem av Marit fra gården du kan se fra hyttetunet når du ser nedover dalen. Hun hadde 14 høner, og hadde et kjøleskap alt for fult av egg...og spurte om jeg ville ha noen. Jeg har ønsket meg høner over 10 år! Hønene heter Villemo, Vanja og Vinga. 

Alle fuglene er morsomme og aktive. Alle legger egg, og jeg finner egg overalt! Du kan være med å lete etter egg hvis du har lyst. Det er spennende å se hvor mange vi finner.

Fjøset er et livlig sted. Heidi bruker tid sammen med dyrene på å kose, snakke med dem og observere hvordan de har det.

Det er viktig å se på dyrene - om de har fått skader eller har andre utfordringer. Og å se hva de egentlig har behov for.

Vi har egentlig tre binger - en til grisene og geitene, en til fuglene og en til kaninene. Men å holde fuglene i en binge krever at vi har dekker til alle åpninger med netting. Og trenger vi egentlig det? Nei - vi åpner istedet opp mellom alle bingene slik at dyrene kan bevege seg fritt i hele fjøset. Vi har stengt av for grisene og geitene inn i kaninbingen, og i midtgangen. Grisene og endene spiser opp all maten til kaninene og fuglene!